0 gedachten over “Images tagged "war-monuments"

 1. Sinds geruime tijd houd ik me bezig met de oeuvrecatalogus van de schilderes Elly Tamminga. Al googelend krijg ik een hit op uw website, maar de pagina is onvindbaar. Ook met de zoekfunctie op uw website kom ik niet verder.
  Is er enig verband tussen uw familie en Tamminga?
  Mvrgr,
  Bart

  • Beste Bart,
   Begrepen dat u onderzoek doet naar schilderes Elly Tamminga uit Bussum. Als het onderzoek nog loopt kan ik u misschien nog van aanvullende informatie voorzien.
   M.v.g. Henk

 2. geachte; omdat ik in de adolf nassau kazerne gelegerd was lichting 69-1
  voel ik mij aangetrokken tot deze kazerne,en ben hier alles over aan het bij
  houden,enkele stukken gaan vanaf de bouw 1938 de militairen die hier gelegerd waren kwamen uit groningen het 1-12 r.i. en vind deze pagina over piet schoonveld interesant.
  mijn vraag aan u is of ik dit mag overnemen en er gebruik van maken.
  bij voorbaat dank gr frans

 3. Ls.
  Te Soerabaja heb ik dienst gedaan bij het troependetachement x-brigade.
  Daar kwam ik in contact met de sgt adminstrateur Brandsma, daarna heb ik met hem de administratie gedaan bij het Subsitenkader ook in Soerabaja.
  Zo mogelijk graag een reactie om contact te krijgen.
  J. van Ingen.

  • Beste heer Van Ingen,

   Ben benieuwd of u nog informatie hebt over 2e politionele actie op Oost Java en mijn oom Piet Schoonveld.

   Met vriendelijke groet,

   Rudy Schoonveld

  • Beste Dhr. van Ingen & Dhr. Schoonveld,

   Mijn opa heeft ook bij de X-brigade gezeten. Ik heb hem helaas nooit gekend maar ben altijd geïntrigeerd geweest door zijn levensverhaal.

   Nu ben ik op zoek naar meer informatie over wat de 1-12 R.I. nu precies gedaan heeft in de periode dat ze in soerabaja etc. hebben gezeten. Zou(den) u/jullie mij mogelijk verder kunnen helpen?

   Met vriendelijke groet,

   Willemijn Potze

   • Dag Willemijn,

    Meer dan een jaar na jouw reactie, excuus. Er is een gedenkboek van 1-12 RI waar ik een paar delen heb opgenomen. Volgens mij moeten er nog volledige boeken in omloop zijn. Tot een tijd geleden hielden ze ook nog regelmatig een reunie, maar ik vermoed dat dat nu voorbij is.

    groet,

    Rudy Schoonveld

 4. Graag wil ik melding maken van een familieuitbreiding:
  Geboren:
  Meije Anna Saar Schoneveld op 11 augustus 2012 te Deventer,
  dochter van Wouter Frans Schoneveld (geb. 24-10-1979 te Groningen) en Hilda Raven (geb. 24-09-1977 te Harlingen)

  Kunt u Meije toevoegen aan de stamboom?

  • beste Rene,

   gefelicteerd met je kleindochter. Ik zal haar toevoegen aan de stamboom. het kan even duren voor dat ze ook op de website verschijnt. daarvoor moet er een upload naar de site plaats vinden. dat is wat bewerkelijk en gebeurt een paar keer per jaar.

 5. Mooie foto maar ik vind het niet zo fijn dat het lied met foto’s zo openbaar op internet staat. Dus liever de fotocollage verwijderen.

 6. Beste Rudy Schoonveld,
  Alhoewel de Antonides-stamboom zo te zien niet meer op de site staat wil ik je toch laten weten dat op 10 februari 2013 mijn vader Piet Onderwaater is overleden, 94 jaar oud. Hij was het zevende kind van Jacobus Onderwaater en Sjoukje Antonides en hij was vernoemd naar Pieter Antonides, de jongere broer van zijn moeder. Van de negen kinderen van het gezin van “Oom Co en tante Sjouk” is nu alleen zijn broer Guus nog in leven (*1919). Vriendelijke groet, Jaap Onderwaater.

 7. Goedemorgen,
  Onder de indruk van een gebeurtenis bij de begrafenis van mijn vader ben ik op zoek naar mensen die mij wat kunnen vertellen over Freerk Oldenburger. Hij diende in indonesia bij het 1-12 RI bataljon ( partizanen). De groet die zijn slapie deed, staande voor mijn vader zijn graf liet mij zien dat ze een diepe verbinding en respect voor elkaar hadden, indrukwekkend. Het gaat mij niet om de stoere verhalen maar meer om in iets te kunnen delen wat voor mijn vader een enorm indrukwekkende tijd geweest is.
  Mocht iemand willen delen, mijn nummer is 06-41041764. Met vriendelijke groet kornelis oldenburger

 8. Hallo

  Is het mogelijk dat ik op het beveiligde deel van de site mag.
  Mijn overgrootvader is lambertus schoonveld uit groningen en ben benieuwd naar de site.

  Groet
  Dennis

 9. Mijn naam is Sannie en ik ben een kleindochter van Opa Pieter van der Deen en Oma Jacoba Antonides,Ik zag onlangs in een blad de naam Antonides(ergens in Australia)en dacht toen ik zal eens kijken of ik via het Internet nog “iets/ iemand” van haar kant van de fanmilie kan vinden.
  Ik meen ooit eens gehoord te hebben dat een Tante van haar naar Canada zou zijn geemigreerd,klopt dat?
  Hartelijke groet,SannieTermaat

  • Hoi Sanne, Dank voor je bericht. Mijn oma Lysbeth Antonides was een zus van jouw grootmoeder. Jouw Oma stond bij ons in de familie bekend als de oude tante Co, ter onderscheiding van mijn tante Co, die naar jouw oma was vernoemd.
   Volgens mij zijn van de andere broers en zussen van Jacoba en Lysbeth geen enkele naar Canada verhuisd. Er is wel een eerdere tak die in Canada zit. Verder zijn twee van mijn ooms en drie van mijn broers in Amerika terecht gekomen.

   groet,

   Rudy Schoonveld

 10. Goedenavond. Met belangstelling lees ik dit verhaal. Piet Schoonveld was de verloofde van mijn moeders nicht. Over haar lees ik niets in dit verhaal. Zij was namelijk kapot van verdriet toen hij gesneuveld is.

  • Dag Janny,

   Dank voor je bericht. Sorry voor de late reactie. Ben niet zo met de site bezig geweest en door de vele spam, was het lastig om de echt reacties er tussen uit te halen.
   Ik heb een paar jaar geleden contact gehad met de dochter van Eke. Zij heeft indertijd ook een advertentie geplaatst bij zijn overlijden.

   groet,
   Rudy Schoonveld.

 11. Hello Family members! I am Jon, Pieter’s grandson. I live in Texas and I am 12 years old.I hope that you will contact me!

  Sincerely,
  Jon

  • Hi Jon,

   Merry Christmas! I understand that all your grandparents are over for Christmas in Waxahachie. Must be nice. I hope you have seen the pictures of your stay in Michigan on the site.

   Rudy

 12. Iteresting to reed. My parents lived in de Wacht post until it was on de list to be demolished, this was in de sixties. I only 6 years of age when we moved out. I remember my mother had a very large vegetable garden, and as a child me and my sisters would play in the gardens. Irememberthe train from Staveren, going pass our house, and how my mother always had to instruct my brothers not play on the track. I have been trying to find pictures of the house, but so far no luck. I have moved to New Zealand a long time ago.I have nice memories of the Wacht Post, even though I was very little.

  • Hi Cornelia,

   Thanks for your message and sorry for the long time no response by me. I have had a lot of Spam, so have been less attentive the last year. If you have pictures of the wachtpost, I would like that very much. My grandmother Lysbeth was born there.

   Rudy Schoonveld

 13. Volgens mij staat op deze site mijn superlieve en gezellige vriendinnetje Wilma van der Sluis van de Savornin Lohmanschool in Groningen! Klopt dat? Ik zie ook een jeugdfoto van Wilma en ik probeer te herkennen wie van de volwassenen ze nu is. Ze woonde aan de Van Starkenborgstraat met haar ouders en zus Liesbeth. Zou het leuk vinden iets van je te horen Wilma! Liefs van Tineke

   • Hoi Tineke, wat ontzettend leuk dat je gemaild hebt, ik heb het pas gisteren vernomen want ik ben geen computermens, vandaar deze late reaktie. Ik zou het ook heel leuk vinden om je -na ruim 40 jaar!!!- weer eens te spreken, we hebben samen veel leuke dingen gedaan/meegemaakt vroeger. Ik zie geen mailadres of i.d., de mijne is wsluishome@home.nl en tel 0527-653066. Ik hoop dat alles goed met je is en dat je een keer belt/mailt. Hartelijke groet van Wilma

 14. Beste heer, mevrouw,
  Mijn overleden vader, Jan Idema, zat bij 1 12 RI. Hij zat bij de verbindingen. Als iemand nog wat over hem weet te vertellen hoor ik graag! Zoals zoveel Indie-gangers heeft hij niet veel verteld en hij is jong overleden. Daardoor heb ik als volwassene nooit kunnen vragen.
  Henk Jan Idema, Groningen

 15. Rudy, Cheri was heart broken to not see a picture if her son Andrews favorite great uncle Rudy and aunt Wiley. This was the first trip of a second generation Schoonveld (from the United States) by his wonderful parents, mike and Cheri. Would you mind posting this photo?

  With live and appreciation, your loving nephew,

  Mike

 16. hello from Canada, I am a granddaughter of Sake and Tryntje Antonides, my dad was Hendrik Antonides. We moved to Canada in 1957 as a family. Very nice to read about the Antonides history.

  • Hey Susan,

   Hello here from Rotterdam. Sorry for the delay. I guess your grandfather was an older brother to my grandmother Lysbeth Antonides. One of my aunts, Trijntje Saakje was named after both your grandparents.

   Rudy

 17. Beste Rudy,

  It has been a long time. Because of family circumstances I haven’t been working on the family tree and now realise I have lost some pictures. I was wondering if you could send me a picture that you had up on your website several years ago. A picture of Johannes Antonides and his wife Ynskje Koopmans.
  I would really appreciate this.
  Ik hoop dat alles goed is bij jullie in Nederland en ik wens je alvast Prettige Feestdagen.

  Margaret Harper- Hamstra
  amharper@bell.net

  • Ik heb net gehoord dat een broer van mij in Nederland een kaart heeft van een herbegravenis in Zuidbroek van Jelte Antonidus op 15-11-1944 omgekomen op Zuid Beveland tijdens de uitoefening van zijn Militaire plicht.
   Heeft iemand deze Jette gekend of kent zijn verhaal en vind het mooi om deze kaart te hebben laat me het dan even weten svp.
   Hartelijke groet,Sannie Termaat van der Deen(New Zealand)

   • I was born on May 22, 1945 in Amsterdam NL.
    My parents were Hendrik and Hillechien Antonides from Zuidbroek.
    They named me after Jelte (Jim) Antonides who died in 1944.
    I would appreciate having those papers you mentioned, I have his bible that was given to me by his brother, my uncle George.

    Thank You
    Jim Antonides

 18. I am Glen Kooy, grandson of Louis (Luef) Schoonveld who came from Groningen to the United States in 1904 with his parents, Abel and Harriet (Harmke) Van Dam Schoonveld. I am interested in information on the Schoonveld side of my ancestry.

 19. Hoorde vanmorgen dat onze oud-buurvrouw is overleden. Woonden met veel plezier naast haar en haar man aan de westergast. Gecondoleerd met dit verlies.

 20. Beste Rudy mijn naam is Theo Moelker ik doe onderzoek naar de familie en ik heb zo te zien ook de naam Schoonveld in mijn stamboom ik heb wat gegevens van Glen Kooy gekregen en naar u verder naar u verwezen en omdat ik nu op de site ben gekomen maar daar een wachtwoord moet hebben om verder in te zien deze mail. Hopen op u medewerking met de vriendelijke groeten van Theo Moelker

 21. Met veel interesse het verhaal over Auke en Jeltje Antonides gelezen. Wat mij echter bezighoudt is het leven van hun jongste zoon Simon. Hij was getrouwd met Albertien Gevers Leuven, de tweelingzuster van mijn vader, mijn tante dus. Ik heb hem goed gekend op Bronlaak, het instituut in Brabant dat hij met haar oprichtte.
  Ik weet dat hij in de oorlog bij de Hermann Goring Werke ergens in Duitsland als dwangarbeider heeft moeten werken en op het nippertje is gered. Is er meer over deze periode van zijn leven en de tijd daarvoor bekend? Vriendelijke groet, Jolanda GL

 22. Piet Schoonveld was my uncle. My dad was Klaas Schoonveld who also went to Indonesia. Did not know that oom Piet was engaged! Thanks so much for doing this research!

 23. Dag,
  Ik ben de dochter van Rinze Douma (1925-1985). Hij vertrok in januari 1946 met 1-12 RI naar Indië. Werd in het voorjaar van 1947 overgeplaatst naar en keerde in juni 1948 terug met 1-11 RI. Van 1-11 RI heeft een groep kinderen-van-Indiëgangers contact met elkaar. In mei 2015 was de allerlaatste reünie.
  Is er van 1-11 RI nog een reünie? Of zijn er contacten tussen kinderen-van-?
  Ik hoor graag. Groet, Haga

 24. hoi ik heb uw verhaal ook gelezen en ik zie dat uw oom overgeplaatst was naar het 2-10 ri ik ben ook nog steeds het verleden van mijn vader aan het uitpluizen hij zat ook al vanaf het begin bij het 2-10 het is zeer mogelijk dat mijn vader ook op de foto staat van de begrafenis en dat mijn vader uw oom heeft gekend .
  het is een mooi opgeschreven

  mvg, theo oudbier

  • Dag Theo,
   Dank voor je reactie. kun jij je vader herkennen van de personen op de begrafenis? ik heb vooral de verhalen van de mensen uit 1-12 RI gehoord. Van 2-10 heb ik wat uit het gedenkboek gekregen.
   groet, Rudy Schoonveld

   • hoi rudy helaas kan ik mijn vader hier niet uit halen , op de foto is maar 1 gezicht te zien ik weet dat mijn vader op veel begrafenissen aanwezig was we hadden toen veel foto’s ervan maar zijn allemaal zoek geraakt

 25. Ik zag uw berichtje hier staan. Ik ben echt op ziek naar meer over II tien RI. Zat mijn vader ook in. Is echt het vergeten leger. Heb wel boekje gevonden van mijn vader. Over de gesneuvelde mannen daar. Staat uw oom ook in.
  Vr. Gr. Carolien Reinink

  • Dag Carolien,
   Dank voor je reactie. Mijn oom heeft vooral bij 1-12RI gezeten. Maar als straf niet met het regiment gerepatrieerd, maar over geplaatst naar 2-10RI. Daar is hij gesneuveld tijdens de tweede politionele actie (door Nederland gestart tijdens het kerstreces van de VN Veiligheidsraad). Ik heb weinig info over 2-10RI, behalve dat boekje.
   Rudy

 26. goede dag,

  ik ben kleinzoon van mijn opa Dhr. W.A. Bax, hij was arts van 1-12 RI. ik ben sinds verhuizing van mijn oma naar de gesloten afdeling (vorig jaar is mijn Oma overleden helaas 🙁 ) heb ik rangen, medailles en (later gekregen van mijn oom) uniform van mijn opa.

  ik heb veel onderzoek gehad en ook contact kunnen leggen met museum directeur. om betekenis te krijgen van zijn medailles. maar toch ben ik wel benieuwd naar de verhalen en ook bijzondere verhalen. ik weet dat mijn familie niet veel wilt mee delen aan mij omdat mijn opa niet veel gepraat er over. ene kant is wel jammer maar andere kant is wel begrijpelijk. toch ben ik benieuwd wat de verhalen waren?

 27. Wat een leuke tijd bij KPN dat ik door jou werd in gewerkt en ik ook bij je afscheid aan wezig was dat vergeet ik nooit veel liefs voor jullie beiden en ik zou jullie zo graag nog eens willen zien

  • Dag Christa,
   Je bericht gelezen in augustus en toen vergeten. Ik las het nu weer, leuk! Ik zal degroeten overbrengen aan Oom Harke.
   Rudy Schoonveld

 28. Hallo,
  Ik heb het Antonides familiewapen nader bekeken en heb gevonden dat het hart met de palmtak NIET het familiewapen is, maar de versiering van het zgn. helmstuk. Het echte wapen bestaat uit 3 kwartieren, waarbij de linker helft een Friese adelaar voorstelt. De rechter helft (2 kwartieren) zijn nagenoeg onleesbaar.
  Met vriendelijke Groet,
  R. Vierstra
  (bron: http://www.blaise.nl/antonidesgenealogie/antonidesfamiliewapen-britsum.htm)

  • Dank voor je reactie en uitgebreide onderzoek. Het geeft weer nieuwe informatie. Ik ben uitgegaan van de info die Wiebe Antonides ✝️1963 in zijn uitgebreide genealogie hierover heeft gegeven. Met uw toestemming, wil uw aanvullingen, correcties en afbeeldingen graag overnemen.

 29. Hallo, ik heb de vlgd vraag, vlgs mij wordt de naam van mijn oom Ko Teiwes
  R.I.P Amsterdammer in hart en nieren, genoemd in dit boek bij een actie waarbij hij, een onderscheiding verdiende?

 30. Goedemorgen Rudy,

  ik wil heel graag contact met jou of een familielid die wat weet over Egge en Albertje stuurwold.

  Met vriendelijke groet,
  Bea ( mijn oma was het zusje van Albertje Stuurwold)